• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Puyvelde voor loting: "Er zijn geen gemakkelijke tegenstanders meer"

  Vrijdag weten de Rode Duivels tegen wie ze volgend jaar spelen in de groepsfase van het WK voetbal. Technisch Directeur Chris Van Puyvelde gaat mee naar Rusland voor de loting. "We moeten de eerste ronde zeker overleven."

  "Enorme nivellering in het wereldvoetbal"

  Wat gaat Van Puyvelde precies doen in Rusland? "Donderdag en vrijdag zijn er workshops georganiseerd door FIFA, waarna we de officiële trekking bijwonen", zegt Van Puyvelde in De Ochtend. "Bondscoach Roberto Martinez, ikzelf en de teammanager blijven dan nog een dag langer om het hotel van de Duivels te bezoeken in Moskou en er de laatste details te bespreken."

  "We hebben een hotel genomen even buiten Moskou in een vrij natuurlijke omgeving met veel ruimte voor ontspanning. Dat is belangrijk voor de concentratie, rust en voorbereiding. De loting kan er eventueel nog voor zorgen dat we een andere locatie moeten kiezen, maar die kans is klein."

  Wat is de ideale poule voor Van Puyvelde? "Er is altijd een ideale loting, maar ik ben niet goed in zaken voorspellen. Ik vind dat wij het aan onszelf verplicht zijn om goede wedstrijden te spelen in Rusland. De loting kan daarbij een rol spelen, maar we moeten proberen om zeker en vast die eerste ronde te overleven."

  "We mogen niet vergeten dat er een enorme nivellering bezig is in het wereldvoetbal. Zweden schakelt bijvoorbeeld Italië uit en Argentinië had het heel moeilijk om zich te plaatsen voor het WK. Er zijn dus geen gemakkelijke tegenstanders meer de dag van vandaag."

  "Dat zijn zeker geen excuses op voorhand. We moeten zover mogelijk proberen te geraken. Nogmaals: het is geen excuus, maar een vaststelling gebaseerd op feiten."

  "Contacten voor oefenwedstrijden met zo'n 11 landen"

  Hoe zit het ondertussen met de oefenmatchen richting het WK? "Er zijn contacten gelegd met zo'n 11 ploegen. Maar we wachten de loting af zoals alle andere landen. Meteen na de loting gaan we een programma opstellen en de oefenwedstrijden bekendmaken. We willen tegen verschillende soorten tegenstanders van een goed niveau spelen."