• home
 • video
 • pas verschenen

  Supporters Chapecoense eren slachtoffers met lichtstoet

  Chapeco baadt in het kaarslicht.

  Een jaar na het tragische vliegtuigongeluk hebben fans van de Braziliaanse voetbalploeg Chapecoense hun helden herdacht. Met een fakkeltocht naar het stadion en een eredienst in de kerk brachten ze een eerbetoon aan de slachtoffers. 19 voetballers en de coach kwamen vorig jaar om het leven in de Colombiaanse bergen.

  Herdenking in de bergen

  Ook in Colombia stonden ze stil bij de slachtoffers van het vliegtuigongeluk. Nabestaanden bezochten in de bergen de plaats van de crash. Daar werd een gedenkplaat onthuld met de namen van de slachtoffers en de overlevenden. 71 van de 77 inzittenden kwamen om het leven.

  Chapecoense was vorig jaar op weg naar Colombia voor de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse Europa League.