• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur: LeBron James voor het eerst in carrière uitgesloten

  LeBron James verloor even de controle.

  Na 1.081 wedstrijden zonder uitsluiting is LeBron James vannacht voor het eerst in zijn NBA-carrière van het parket gestuurd. De ster van de Cleveland Cavaliers was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter, maar zag zijn team toch nog winnen voor de 9e opeenvolgende keer.

  "Het is wat het is"

  James, die naar eigen zeggen ook in zijn schoolperiode nooit werd uitgesloten, was bezig aan alweer een ijzersterke wedstrijd tegen Miami Heat, zijn ex-team. Toen de viervoudige MVP in het derde kwart geen fluitsignaal hoorde na een vermeende fout, verloor hij even de controle. 

  De scheidsrechter stuurde hem van het parket na een woordenwisseling. De Cavaliers stonden op dat moment al ruim voor en ook zonder James hielden ze de voorsprong vast om uiteindelijk te winnen met 97-108. Kevin Love had met 38 punten een groot aandeel in de 9e opeenvolgende zege van zijn team.

  LeBron James zat achteraf niet al te erg in met zijn uitsluiting. "We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Ik blijf ervan overtuigd dat het een fout was. Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen, maar dat kon de scheidsrechter blijkbaar niet erg appreciëren. Het is wat het is."

  De uitsluiting van LeBron James:

  Enes Kanter, met wie James het aan de stok had in New York, kon er wel mee lachen:

  De hoogtepunten van de wedstrijd:

  De andere uitslagen van deze nacht:

  • Chicago - Phoenix: 99-104
  • Minnesota - Washington: 89-92
  • Sacramento - Milwaukee: 87-112
  • Utah - Denver: 106-77