• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome mikt in de Giro op winst in zijn derde grote ronde op rij

  Froome won dit jaar de Vuelta en de Tour.

  Chris Froome staat volgend jaar aan de start van de 101e Giro. Dat heeft de renner van Team Sky officieel bevestigd op de voorstelling van het parcours. De winnaar van de Tour en de Vuelta 2017 zou volgend voorjaar in Italië dus zijn derde grote ronde op een rij kunnen winnen. Hij zou daarmee in de voetsporen treden van Eddy Merckx en Bernard Hinault.

  "Het feit dat mensen dit niet van mij zouden verwachten, motiveert me"

  Het is van 2010 geleden dat Chris Froome nog aan de start stond in de Ronde van Italië, maar in 2018 zal de Brit dus opnieuw van de partij zijn. Hij bevestigde het nieuws met een videoboodschap tijdens de voorstelling van de 101e Giro.

  Op 4 mei 2018 begint de renner van Team Sky dus aan zijn zoektocht naar de eindzege in een derde grote ronde op een rij. Nog maar twee renners deden hem dat voor: Eddy Merckx en Bernard Hinault. "Het feit dat het zo uitzonderlijk is om ze alle drie op een rij te winnen, motiveert me."

  "Het is heel opwindend om een nieuwe uitdaging aan te gaan en om iets te doen dat mensen misschien niet van mij zouden verwachten."

  "Ik heb ook het gevoel dat mijn wielercarrière in Italië begonnen is. Ik heb er drie jaar gewoond voor ik prof werd. Dit voelt dus een beetje als het volmaken van de cirkel." Het zou bovendien ook de eerste eindzege voor Team Sky zijn in de Giro. Het team was nog nooit succesvol in Italië.

  "Extra week tussen Giro en Tour maakt het realistischer"

  Zijn plan om deel te nemen aan de Giro gooit volgens Froome zijn plannen om een vijfde keer de Tour te winnen niet in de war. "We hebben er goed over nagedacht. Het zou een uitzonderlijke prestatie zijn om in de moderne tijd in een seizoen de Giro en de Tour te winnen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik die uitdaging succesvol kan afronden."

  "Er zit dit jaar ook een extra week rust tussen de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk. Ik kan dus een week extra recupereren en trainen. Dat maakt het allemaal toch iets realistischer."

  "Dit jaar hebben we ook goed gewerkt tussen de Tour en de Vuelta. Die ervaring kunnen we meenemen naar komend seizoen."

  Een boodschap van Chris Froome op de voorstelling van de Giro: