• home
 • video
 • pas verschenen

  De volgende in het rijtje: nu ook Modric beschuldigd van belastingontduiking

  Modric wordt beschuldigd van belastingfraude voor 870.728 euro.

  Real Madrid-middenvelder Luka Modric wordt vervolgd wegens belastingontduiking. Hij zou zijn inkomsten uit portretrechten niet hebben aangegeven bij de fiscus. Ook zijn ploegmaat Marcelo kwam gisteren in opspraak voor dezelfde feiten.

  Real Madrid komt nog maar eens in opspraak in een fraudezaak. Na onder anderen ploegmaats Ronaldo en Marcelo, wordt Luka Modric nu ook verdacht in een fraudeonderzoek.

  De 32-jarige Kroatische international zou zijn inkomsten uit portretrechten niet hebben aangegeven bij de fiscus. Het parket verdenkt de speler en zijn vrouw Vadja ervan in 2013 en 2014 870.728 euro verborgen te hebben gehouden via een dekmantelbedrijf in Luxemburg.

  Mogelijk maakte Modric zich nog schuldig aan meer fiscale fraude. De rekeningen van de holdings op zijn naam op het eiland Man werden nog niet bestudeerd.

  Niet de eerste fraudezaak voor Modric

  In 2008 ruilde Modric Dinamo Zagreb voor Tottenham. De toenmalige ex-preses van Dinamo, Zdravko Mamic, was de spilfiguur tijdens de transfer naar Tottenham. Hij zou gesjoemeld hebben bij verschillende transfers in het Kroatische voetbal.

  De Kroatische sterspeler legde toen een verklaring af over zijn transfer, maar nadien werd hij ervan verdacht de waarheid niet gesproken te hebben. Modric ontkende toen alle beschuldigingen en bleef volhouden dat hij de waarheid vertelde en dus geen meineed pleegde.