• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Martinez: "Er bestaat geen goede of slechte loting"

  Martinez (archief) stond de pers te woord voor het vertrek naar Rusland.

  0 / 0
  Roberto Martinez heeft op een persconferentie op de luchthaven vooruitgeblikt naar de WK-loting van vrijdag. De bondscoach heeft van niemand schrik. "In de groepsfase heb je nog een foutenmarge, daarna niet meer. Daarvoor is de loting wel belangrijk."

  "Als je het goed wil doen, mag je van niemand schrik hebben"

  "We moeten voorbereid zijn om tegen iedereen te spelen", opent Martinez zijn persbabbel. "De WK-loting is belangrijk en we kijken ernaar uit. Zo kan je in detail de hele voorbereiding tot eind mei maken. Iedereen voelt dat het WK dichterbij komt. Net als de fans, kijken de spelers er ook naar uit."

  "Als je het goed wil doen, mag je van niemand schrik hebben. In de groepsfase is er een foutenmarge, in de fase met rechtstreekse uitschakeling niet. De loting is dus vooral belangrijk voor de tweede fase van het toernooi en onze eigen voorbereiding. In juni zullen we weten of die goed geweest is."

  Vooral uit poule 2 kan een zware tegenstander komen. "Spanje en Engeland zijn heel goede teams en lastig te bespelen. Ook Peru kan een vervelende tegenstander zijn. Ze zijn er 36 jaar niet bij geweest op een WK voetbal en zullen heel enthousiast zijn."

  In de oefenloting werden de Belgen ingedeeld in een poule met Peru, IJsland en Panama. "Ik ben er 100% zeker van dat dat niet nog een keer gebeurt", aldus Martinez. "Het was een voorsmaakje, meer ook niet. Een goede of slechte loting bestaat trouwens niet."

  "Makkelijker voor te bereiden dan WK in Zuid-Amerika of Afrika"

  In maart en mei spelen de Rode Duivels nog wat oefenwedstrijden met het oog op het WK. Tegen wie wil Martinez spelen? "Maart is een moeilijke periode. Veel spelers zitten bij hun clubs in de beslissende fase van belangrijke competities. Na de Champions League-finale zal alles rond het WK draaien. Dan gaan we ook proberen om de belangrijkste oefenwedstrijden te spelen."

  "In Rusland wordt het vooral belangrijk om niet te veel te moeten reizen", gaat Martinez verder. "Meer dan drie uur vliegen van het basiskamp is niet voordelig, minder dan drie uur zijn we gewoon. Het is wel in Europa, dus het toernooi valt iets gemakkelijker voor te bereiden dan pakweg een WK in Zuid-Amerika of Afrika."

  Sporza was ter plaatse: