• home
 • video
 • pas verschenen

  Saudi-Arabië gaat met ex-Chili-coach Pizzi naar de Wereldbeker

  Pizzi miste met Chili de WK-kwalificatie.

  De Argentijn Juan Antonio Pizzi is de opvolger van zijn landgenoot Edgardo Bauza aan het hoofd van de Saudische selectie voor het WK 2018. Pizzi stapte in oktober op bij Chili, toen hij naast een WK-ticket greep. Pizzi won met Chili in 2016 de Copa America.

  Het officiële Saudische persagentschap PSA stuurde het nieuws de wereld in: Pizzi tekende in Tokio een contract met bondsvoorzitter Adel Izzat.

  De 49-jarige Pizzi viel op de slotspeeldag in de Zuid-Amerikaanse WK-voorronde verrassend uit de WK-boot, waarna hij meteen zijn C4 indiende.

  Saudi-Arabië had zich met Bert van Marwijk voor het WK geplaatst, maar de twee partijen vonden geen akkoord over een verlengd contract. Zo kwam half september de Argentijn Bauza in dienst. Vorige week brak die samenwerking evenwel na 2 maanden al af na een evaluatie van de oefenduels. 

  Saudi-Arabië oefende zes keer sinds zijn kwalificatie: tegen Bulgarije (0-1) en Portugal (0-3) werd verloren, tegen Slovenië (0-0) een draw gehaald en tegen Letland (2-0), Cambodja (7-2) en Laos (4-0) gewonnen.