• home
 • video
 • pas verschenen

  Sa Pinto trekt (weer) van leer tegen videoref: "Beslissing altijd in ons nadeel"

  Ricardo Sa Pinto tackelt de videoref met twee voeten vooruit.

  Standard-coach Ricardo Sa Pinto is geen fan van de videoref. In zijn persconferentie voor de bekermatch tegen Anderlecht legde de Portugees nog eens precies uit waarom. "Het is al de derde keer dat we de dupe zijn van de videoref."

  Ricardo Sa Pinto had een heel exposé voorbereid, met beeldfragmenten en al. Toen er een vraag werd gesteld over Paul-José Mpoku zag hij zijn kans om zijn punt te maken.

  Mpoku tackelde afgelopen weekend Thomas Buffel in het strafschopgebied. Op aanraden van de videoref floot ref Visser een penalty, die Genk weliswaar miste.

  "Dat had hij niet mogen doen", vindt Sa Pinto. "Mpoku raakt ten eerste tot twee keer toe de bal en ten tweede de actie speelde zich buiten het strafschopgebied af. Buffel valt bovendien al vóór de tackle werd ingezet."

  "Dit is al de derde keer dat wij hiervan de dupe zijn. Dit zijn belangrijke beslissingen. Ze mogen niet elke keer in het nadeel van Standard uitdraaien. Wij moeten elke week tegen jan en alleman vechten. Dat wordt stilaan lastig. Ze mogen over mij denken wat ze willen, maar Standard en zijn supporters verdienen meer respect."

  VIDEO: De bewuste fase uit Genk-Standard

  Video player inladen...