• home
 • video
 • pas verschenen

  Marcelo geeft belastingfraude toe: fiscus opgelicht voor een half miljoen euro

  Marcelo belooft het bedrag over te maken aan de staat.

  Real Madrid-verdediger Marcelo heeft dinsdag voor het Spaanse gerecht toegegeven dat belastingfraude heeft gepleegd. Hij belooft wel om de staat terug te betalen.

  Opnieuw een fraudeverhaal in het voetbal. De vicekapitein van Real Madrid verscheen vrijdag voor de rechtbank van Alcobendas, een voorstad van Madrid. Hij wordt ervan verdacht dekmantelbedrijven gebruikt te hebben om zijn inkomsten uit portretrechten te verdoezelen voor de fiscus. 

  Marcelo fraudeerde voor 490.917 euro, een bedrag dat hij belooft over te maken aan de staat. De 29-jarige linksback riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden en een boete ter waarde van 40 procent van het verschuldigde bedrag.

  De zoveelste in het rijtje

  Marcelo is niet de eerste die in opspraak komt door fraude in het voetbal. De Braziliaan wordt voorafgegaan door verschillende andere topspelers en managers. 

  Onder anderen José Mourinho, ploegmaat Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Radamel Falcao, Alexis Sanchez en Javier Macherano kwamen ook in opspraak in een soortgelijke fraudezaak.