• home
 • video
 • pas verschenen

  Legendarische doelman Lev Jasjin siert officiële WK-poster

  Lev Yashin op de poster van het WK in Rusland.

  Drie dagen voor de WK-loting, heeft de FIFA het officiële ontwerp van de poster voor het WK in Rusland bekendgemaakt. De legendarische doelman Lev Jasjin krijgt een prominente plaats in het ontwerp.

  Doelman Lev Jasjin is de centrale figuur op de nieuwe poster voor het WK in Rusland. Hij nam met de Sovjet-Unie zelf vier keer deel aan het wereldkampioenschap en won in 1963 als enige doelman ooit de prestigieuze Gouden Bal.

  Op de poster is de "zwarte panter" afgebeeld in traditionele uitrusting met een zwarte tenue, knieverband en zijn wereldberoemde pet. Hij duikt er naar een bal waarop het Russische grondgebied is afgebeeld. De kunstenaar, Igor Goerovitsj, leverde het ontwerp aan.

  "Het was voor ons van cruciaal belang dat Rusland als organisator zou worden geportretteerd op de officiële poster", vertelt de voorzitter van het Russische organisatiecomité. "Daarom hebben we voor Lev Jasjin gekozen als centrale figuur. Hij is een symbool van het Russische voetbal."