• home
 • video
 • pas verschenen

  Klaas Lodewyck wordt ploegleider van Van Avermaet: "Dit is een droom"

  Greg Van Avermaet is de kopman van BMC.

  Klaas Lodewyck is aangesteld als nieuwe ploegleider bij BMC, het team van Greg Van Avermaet. "Hij heeft het fantastisch gedaan bij onze jongerenploeg", zegt manager Jim Ochowicz.

  "Het was mijn doel om ploegleider te worden"

  Klaas Lodewyck reed van 2012 tot 2015 zelf voor BMC, maar moest wegens hartproblemen vroegtijdig zijn fiets aan de haak hangen. De 29-jarige Belg was sindsdien ploegleider van het BMC Development Team en heeft nu dus zijn promotie beet.

  "Ik heb de voorbije twee jaar veel geleerd van de jonge renners, ik leerde hoe met hen om te gaan en problemen op te lossen. Ik denk dat ik dat goed gedaan heb als je de resultaten bekijkt", reageert Lodewyck.

  "Dit is een droom die werkelijkheid wordt, nadat ik verplicht werd om te stoppen met koersen. Zodra ik ploegleider werd bij het Development Team was het mijn doel om de stap naar het WorldTour-team te zetten", vertelt Lodewyck.

  BMC: "De keuze voor Klaas was snel gemaakt"

  Algemeen directeur Jim Ochowicz benadrukt dat de keuze snel gemaakt was. "Toen er een plaats vrij kwam als ploegleider was Klaas onze eerste keuze. Hij heeft fantastisch werk verricht bij het Development Team. Ook was hij er de voorbije twee jaar bij tijdens enkele koersen en daarin toonde hij al zijn vaardigheden als ploegleider."

  "We zijn gelukkig dat hij ons team versterkt en zijn er zeker van dat dit de perfecte match is", sluit Ochowicz af.