• home
 • video
 • pas verschenen

  Johnny Hoogerland verhuist naar Oostenrijk en opent er een hotel

  Het optrekje van Hoogerland in Oostenrijk.

  Johnny Hoogerland zegt Nederland vaarwel. De renner die in de Tour de France 2011 in de prikkeldraad vloog, doet in april 2018 de deuren open van een ontbijtpension in Karinthië.

  "Veel mensen dromen ervan: het drukke Nederland verlaten en verhuizen naar een land met veel meer rust, ruimte en natuur. Het dromen is bij ons een aantal jaar geleden begonnen en wordt nu echt werkelijkheid", meldt Hoogerland op de website pensionhoogerland.com.

  "Wij verlaten Nederland en verhuizen naar Karinthië, ook wel het zonnige zuiden van Oostenrijk genoemd. Vanaf 15 januari 2018 zijn wij de trotse eigenaren van een prachtig ontbijtpension in Velden am Wörthersee."

  "Ons pension heeft vanzelfsprekend de naam "pension Hoogerland" gekregen en telt 14 kamers met uitzicht op de groene tuin met zwembad."

  "De maanden januari tot en met maart 2018 staan in het teken van de verbouwing van de eigenaarswoning en de verhuizing vanuit Nederland."

  "Vanaf 23 april 2018 kijken wij ernaar uit om u te verwelkomen in ons pension! Tschüss", zegt Hoogerland.

  10 juli 2011, een dag om nooit te vergeten

  Johnny Hoogerland werd op 10 juli 2011 in één klap wereldberoemd toen hij in de 9e etappe van de Ronde van Frankrijk door een volgauto in de prikkeldraad gereden werd. De Nederlander maakte op dat moment deel uit van een kopgroep met Flecha, Voeckler, Casar en Luis Leon Sanchez. Eind 2016 zette Hoogerland een punt achter zijn loopbaan.

  Val in prikkeldraad verandert het leven van Hoogerland: