• home
 • video
 • pas verschenen

  Extra Time-analisten: "Club Brugge wordt kampioen"

  0 / 0
  Franky Van der Elst, Wesley Sonck en Marc Degryse schoven maandag aan tafel bij Frank Raes en Filip Joos. Enkele opmerkelijke fragmenten uit Extra Time zijn hier gebundeld.

  Korte vraagjes voor Wesley Sonck en Francky Van der Elst:

  • Wordt Club Brugge kampioen? - Ja - Ik denk het ook
  • Moet Butelle in de beker tegen Zulte Waregem in doel? Ja - Neen
  • Is Guillermo Ochoa (Standard) de beste doelman in België? Ja - Ja
  • Houdt Charleroi de 2e plaats vast tot aan de play-offs? Neen - Neen
  • Hadden jullie een schorsing verwacht voor een natrappende Lukaku? Ja - Zeker wel
  • Zetten jullie Marc Degryse in jullie Dream team van oud-ploegmaats? Ja - Als eerste

  "Butelle zal donderdag spelen"

  Het doelmannenprobleem bij Club Brugge kwam uiteraard op tafel van Extra Time. Na de blunder van Guillaume Hubert tegen Zulte Waregem gaan er stemmen op om Ludovic Butelle weer tussen de palen te posteren.

  "Butelle zal donderdag in de beker spelen tegen Zulte Waregem", vermoeden de analisten van Extra Time. Francky Van der Elst: "Ik vond het zondag een zeer pijnlijk moment voor Ethan Horvath, die als invallersdoelman op de bank zat. Zijn concurrent Hubert flatert, maar de fans beginnen "Butelle, Butelle" (Butelle zat in de tribune, red) te roepen." Marc Degryse: "Francky, het voetbal is hard."

  "Club heeft troeven met zijn 4 spitsen"

  Tegen Zulte Waregem kregen Jelle Vossen en Abdoulay Diaby een basisplaats. "Dat duo gaf zondag niet thuis", zegt Marc Degryse. "Maar ik vind wel dat Club Brugge troeven in handen heeft met zijn 4 spitsen", zegt Francky Van der Elst.

  Degryse: "Mpoku is de leider van Standard"

  Standard ging met de 3 punten lopen in Genk. Paul-José Mpoku krulde de 0-1 in doel. Marc Degryse: "Mpoku heeft een fantastische traptechniek. Hij heeft al veel vrije trappen omgezet. Hij raakt de bal zuiver en hard. Mpoku is de leider van Standard, hij is een echte klassespeler."

  "Luyindama doet het geweldig"

  De analisten haalden ook de loftrompet boven voor Standard-verdediger Christian Luyindama. Van der Elst: "Deze reus van 1,91 meter doet het geweldig. Hij is ijzersterk. In de lucht is hij niet te kloppen. Als hij voetballend nog wat beter wordt, is hij een absolute topverdediger. Je moet ook eens kijken hoe hij opstaat na een overtreding op hem. Mja..."

  "Sandjons kuiten waren zo breed als mijn dijen"

  Wesley Sonck was als spits bang van twee verdedigers, zo verklapte hij. "Van Mohamed Sarr (Standard) en Justice Sandjon. Met Sandjon speelde ik samen bij Germinal." Marc Degryse: "Sandjon kopte een biljartbal vanaf het penaltypunt in doel. Echt waar! 10 keer na elkaar. Zijn kuiten waren zo breed als mijn dijen. Hij kon zijn kousen niet tot aan zijn knieën optrekken."

  "Olalalalalalala..."

  In de Keek op de Week van Filip Joos laat Nicolas Lombaerts zien dat hij een echte prof hij is. De verdediger van KV Oostende lijkt aanvankelijk weinig zin te hebben in een interview, maar schudt toch een onberispelijk gesprek in het Frans uit zijn mouw.

  Extra Time op vrtnu.be

  U kunt de volledige uitzending van Extra Time bekijken op de website van vrtnu.be. Klik hier en u komt meteen op de goeie plaats terecht.