• home
 • video
 • pas verschenen

  Chef de mission Winterspelen: "Resultaten zijn niet optimaal, maar er is geen paniek"

  0 / 0
  Over 72 dagen beginnen de Olympische Winterspelen in Peyongchang. Sporza ging bij Chef de mission Gert Van Looy langs voor een stand van zaken. "Onze eerste ambitie is om iedereen in blakende vorm op de Spelen te krijgen."

  "Resultaten zijn momenteel nog niet zo optimaal"

  "Een aantal atleten heeft zich al geplaatst, maar uiteraard is een heel deel van de sneeuwsporten gebaseerd op rankings en die eindigen pas in januari. Maar ook in die takken zijn we er vrij gerust op dat heel wat atleten zich zullen plaatsten", klinkt het bij Gert Van Looy.

  "We hopen op een delegatie van 15 tot 20 atleten. Dat is een realistische benadering. Maar er kan altijd een verrassing bij zijn."

  "Onze eerste ambitie is om iedereen in blakende vorm op de Spelen te krijgen, zodat ze daar hun beste prestatie kunnen neerzetten. De resultaten zijn momenteel nog niet zo optimaal. We hopen dat ze kunnen pieken naar de Spelen."

  "Er zijn verschillende atleten die hun medaillewens hebben uitgesproken. We zullen dat ondersteunen. Er is zeker nog geen paniek. Alles wordt van dichtbij opgevolgd."

  "Blessure van Smits is minder ernstig dan gevreesd"

  Seppe Smits moet een van de Belgische vaandeldragers worden, maar de snowboarder ligt in de lappenmand. "Zijn blessure is minder ernstig dan gevreesd. We hopen dat zijn evolutie gunstig is."

  "Hij is wereldkampioen en heeft zijn ambities uitgesproken. Hij is er klaar voor. We hopen dat ook bij Sepp blessures geen roet in het eten gooien en hopen onze atleten in hun beste conditie naar Pyeongchang te brengen."

  "Swings? Geen reden tot paniek"

  Ook over Bart Swings was er de jongste weken weinig goed nieuws. "Hij heeft knieproblemen gehad en dat heeft een impact gehad op zijn resultaten. Die problemen zouden nu van de baan moeten zijn. We hopen dat de komende weken goede resultaten volgen."

  "Of we geschrokken zijn van zijn seizoensbegin? Het is een tegenvaller dat sommige resultaten iets minder sterk zijn dan oorspronkelijk verwacht. Maar in het jaar van de Spelen gaat iedereen tot het uiterste. Maar er is geen reden tot paniek. Alles is onder controle."

  Swings moet de 10 km alvast vergeten. "Dat is uiteraard een mooi nummer om aan deel te nemen, maar ik denk niet dat dat een domper is. Ik ben ervan overtuigd dat hij op de andere nummers een degelijke prestatie kan neerzetten."

  "Gaan uit van twee bobsleeteams op de Spelen"

  Ook de Belgische bobsleevrouwen hebben de start van hun seizoen gemist. "Dit weekend zijn ze jammer genoeg uit de bocht gegaan. Hun starttijden zijn verbeterd, maar nu moeten ze dat kunnen omzetten in de banen."

  "Ze keren nu terug naar Europa, naar de banen die ze beter kennen. Hopelijk kunnen ze daar aanleunen bij de top 8 en wie weet iets dichter bij de medailles komen."

  "Of we met twee teams naar de Spelen gaan? Daar gaan we vanuit. Maar ook aan het materiaal moet nog gewerkt worden."