• home
 • video
 • pas verschenen

  "Overrompelend" Club Brugge wervelt via linkerflank

  Anthony Limbombe was de matchwinnaar voor Club Brugge.

  Club Brugge hield zondag tegen Zulte Waregem de drie punten op de valreep thuis na een indrukwekkende slotfase. Wat blijkt uit de statistieken: Club deed dat in de laatste 20 minuten vooral via de linkerflank waar Anthony Limbombe opnieuw de matchwinnaar was.

  Club Brugge toonde tegen Zulte Waregem twee gezichten, dat zag ook Peter Vandenbempt. "Voor de rust deed Club aan de bal zowat alles verkeerd en zo werk je jezelf in nesten. Maar hoe de leider Zulte Waregem in het slotkwartier vermorzeld heeft, was verbluffend."

  "Opeens was Limbombe onstuitbaar en Wesley beresterk. Beiden maakten een prachtig doelpunt. Een dergelijke overrompeling van een tegenstander heb ik dit seizoen nog niet gezien, moet ik zeggen."

  Wij doken in de statistieken om die overrompeling te bewijzen en vonden dit. Club was in de laatste 20 minuten (na de 1-2 van De Pauw) aanvallend even actief als in de eerste 70 minuten van de match.

  Statistieken Club Brugge - Zulte Waregem
  Minuut 1 - 70 Minuut 71 - 90
  12schoten10
  5schoten van binnen de 166
  3schoten op doel3
  22balcontacten binnen de 1619

  In de eerste 70 minuten ondernam Club twaalf doelpogingen, tegenover tien schoten in de laatste 20 minuten. Van binnen het vijandelijke strafschopgebied werd zelfs vaker geschoten in de laatste 20 minuten.

  Even vaak was er een doelpoging tussen de palen en Club Brugge registreerde slechts drie balcontacten minder in de vijandelijke 16: 19 in minuut 71 tot 90, tegenover 22 in minuut 1 tot 70.

  Club Brugge voor en na de 1-2: sterke linkerflank in slot

  Club Brugge gebruikte vooral de linkerflank om het verschil te maken in de slotfase, dat laten de aanvalszones zien. Waar in de eerste 70 minuten gelijkmatig over het veld werd aangevallen, zocht Club Brugge in de laatste 20 minuten tegen Zulte in 45% van de gevallen de linkerzone van het veld op.

  En met succes. Hans Vanaken probeerde het spel te verdelen vanaf de linkerflank en Anthony Limbombe was in minuut 80 met een assist op Wesley en in minuut 87 met een doelpunt beslissend voor de drie punten van Club Brugge.

  Sonck in Extra Time: "Wat Club deed na minuut 72 heb ik nog niet veel gezien"

  Video player inladen...