• home
 • video
 • pas verschenen

  Wendy Jans verlengt haar wereldtitel in het snooker (x5): "Ken geheim niet"

  Wendy Jans (34) klopte een Thaise.

  Wendy Jans heeft voor de zevende keer het WK snooker voor amateurvrouwen gewonnen. De 34-jarige Belgische versloeg in Doha, in Qatar, de Thaise Waratthanun Sukritthanes in de finale met 5-2. Het is haar zesde wereldtitel op een rij.

  Sukritthanes, 11 jaar jonger dan Jans, kon een 2-0-achterstand nog goedmaken. Na de pauze gunde de nummer 1 van de wereld haar opponente niets meer: 5-2.

  Jans won haar zesde WK op een rij, haar eerste titel dateert van 2006. "Ik weet niet wat mijn geheim is", reageerde Jans na haar triomf: "Ik doe gewoon elk jaar mijn best. En ik blijf maar winnen. Al was het vandaag wel lastig. In de 3e en 4e game speelde Waratthanun heel erg sterk. Ik dacht toen dat mijn reeks zou stoppen."

  Onze landgenote zag de voorbije jaren het niveau van het deelnemersveld toenemen: "Met mijn ervaring kon ik het telkens halen, want de jonge meisjes worden steeds beter. Ik denk dat mijn tijd er bijna op zit. Maar zo lang ik het leuk vind blijf ik terugkomen en proberen te winnen. We zien volgend jaar wel."

  Naast haar 7 wereldtitels, was Jans ook al 11 keer Europees kampioene en 15 Belgisch kampioene.

  Reactie van Wendy Jans: