• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Wij moeten nog meer uit deze groep halen"

  Lukt het Van Herck volgend jaar wel om de grote beker te veroveren?

  Johan Van Herck bereikte met België voor de 2e keer in 3 jaar de finale van de Daviscup, maar toch vindt hij dat het tijd is dat ons land nog een stap extra zet. "Er moet een langetermijnvisie komen."

  Ook nadat de eerste ontgoocheling was gaan liggen, klonk Daviscup-kapitein Johan Van Herck kritisch voor de microfoon van Sporza. "Ik ben trots op wat we gedaan hebben, maar we hadden de ambitie uitgesproken om dit jaar de beker te winnen en dat is ons niet gelukt. We moeten dus ontgoocheld zijn."

  "Ik zou alles hetzelfde doen: de voorbereiding, de aanpak, de keuzes die ik gemaakt heb... David (Goffin) heeft 2 geweldige matchen gespeeld en Steve (Darcis) heeft al meermaals bewezen wat hij kan in de Daviscup. Spijtig genoeg kon hij dat dit weekend niet tonen."

  "In het dubbelspel hebben we met Bemelmans en De Loore dit jaar een koppel dat kan wedijveren met de beste teams ter wereld. Toch heb ik het gevoel dat we meer kunnen halen uit deze ploeg en de spelers die eraan zitten te komen."

  "We moeten méér durven in te zetten op dit Daviscup-team. Er moet een langetermijnvisie komen. Daviscup is niet alleen dit ene weekend."

  "Als die visie er komt, dan hebben we binnen dit en een paar jaar een aantal heel goeie spelers en speelsters. Maar dan zullen we wel keuzes moeten maken."

  "Als visie er komt, zal Goffin Daviscup-team trouw blijven"

  De onmiddellijke toekomst van het Belgische Daviscup-team zal voor een groot deel afhangen van het engagement van David Goffin. Zal hij zijn rush naar de top blijven combineren met de Daviscup? "We kunnen hem enkel overtuigen als we hem een project kunnen aanbieden."

  "David is een topspeler die door middel van een proces elk jaar beter wordt. Hij ziet ook dat dit team steeds beter wordt. Als die visie er komt, ben ik ervan overtuigd dat hij voor dit team wil blijven spelen. Zoals de Fransen dat bijvoorbeeld ook doen."