• home
 • video
 • pas verschenen

  Tennis Vlaanderen over Van Herck: "Bereid om na te gaan wat we nog kunnen doen"

  België greep gisteren naast de Daviscup.

  België greep gisteren naast een Daviscup-triomf in Rijsel. Kapitein Johan Van Herck was ontgoocheld, maar blijft ook ambitieus. Hij zegt dat er nood is aan professionalisering en een langetermijnvisie voor de nationale tennisploeg. Wat vindt Tennis Vlaanderen van die uitspraken?

  "We zijn bereid om na te gaan wat we nog meer kunnen doen"

  "We hebben de laatste jaren elke vraag tot uitbreiding of bijsturing van de staf positief onthaald. Ook nu zijn vlak voor de ontmoeting alle wensen van de Daviscup-ploeg kenbaar gemaakt. We hebben die allemaal ingewilligd binnen onze financiële mogelijkheden", zegt Dirk De Maeseneer, voorzitter van de Vlaamse tennisfederatie, aan Sporza.

  "Dat maakt duidelijk dat we willen bijdragen aan het succes van het Daviscup-team. Op 6 december volgt een debriefing. Johan zal ons dan ook input moeten geven over wat hij juist bedoelt."

  "Het kan zijn dat er nog nood is aan bijkomende specialisatie. Dan zijn we zeker bereid om dat te bekijken. We doen al zeer veel voor de lange termijn, maar we zijn bereid om na te gaan wat we nog meer kunnen doen."

  "We professionaliseren graag, maar wij zijn natuurlijk geen grandslamland. Onze financiële middelen zijn niet die van de Fransen. Dat moeten we eerlijk durven te zeggen en dus moeten we aanvaarden dat we op beperkingen stuiten."

  "Sport Vlaanderen verwent tennis absoluut niet"

  "Ik weet dat er bij Johan al regelmatig ideeën naar voren gekomen zijn en we zijn daar voor 99 procent op ingegaan. Nu zijn we weer vragende partij om te kijken wat we nog kunnen doen, binnen onze financiële grenzen. Het verrast me dus dat dit als item naar voren komt. Maar als er nog meer kan gebeuren, dan horen we het graag."

  "Wij leven natuurlijk voor een groot deel van overheidssubsidies. Sport Vlaanderen verwent tennis absoluut niet. Ik hoop vooral dat het succes van deze Daviscup-campagne ook bij hen iets wakker gemaakt heeft", klinkt het nog bij Dirk De Maeseneer.