• home
 • video
 • pas verschenen

  Negatief mobiliteitsadvies is nieuwe mokerslag voor Eurostadion

  Ghelamco incasseert mokerslag na mokerslag in het Eurostadion-dossier.

  De kans dat het Eurostadion er komt vóór het EK 2020 is weer wat kleiner geworden. Het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid gaf een negatief advies. Een nieuwe tegenslag voor bouwheer Ghelamco, die zich de voorbije weken sterk maakte dat het stadion er toch nog zou komen voor de start van het EK.

  Het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege zal in januari al dan niet een vergunning uitreiken voor het Eurostadion. Tot dan laat Schauvliege zich adviseren door allerlei instanties, zoals eerder al de gemeente Grimbergen (negatief) en nu dus ook het departement Mobiliteit en Openbare Werken (ook negatief).

  Het departement Mobiliteit heeft het in zijn advies over een "onduidelijke oppervlaktebeschrijving van de projecten en hun functies", "geen correct gebruik van cijfers" en "het ontbreken van een uitgebouwd locatieonderzoek".

  Bovendien wordt er sterk getwijfeld aan het verkeersmodel dat Ghelamco uittekende en dat stelt dat het Eurostadion amper een impact op het verkeer zou hebben.

  Lees meer op vrtnws.be