• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens en Nainggolan opgenomen in Team van het Jaar in Italië

  Radja Nainggolan en Dries Mertens vertoefden in goed gezelschap.

  Op het Gran Galà del Calcio zijn Dries Mertens en Radja Nainggolan in de prijzen gevallen. Ze kregen een plaatsje in het Team van het Jaar, voor Nainggolan al voor het 3e seizoen op een rij. Gianluigi Buffon werd verkozen tot Beste Speler, Maurizio Sarri (Napoli) was de beste coach.

  Het Gran Gala del Calcio is een organisatie van de Italiaanse spelersorganisatie. De spelers mogen zelf kiezen wie een plaatsje krijgen in het Team van het Jaar.

  Radja Nainggolan viel die eer al voor het derde jaar op een rij te beurt. Hij is de enige speler van AS Roma die het dream team haalde. Nainggolan gaf toe zelf voor Hamsik, Allan en Pjanic gestemd te hebben op het middenveld.

  Edin Dzeko, toch de topschutter in de Serie A vorig seizoen, moest het voor de spitspositie afleggen tegen Juventus-spelers Higuain en Dybala én tegen Dries Mertens.

  Voor Mertens is het de eerste keer dat hij de trofee in ontvangst mag nemen. "Het heeft allemaal wat langer geduurd", verwijst Mertens naar zijn late roeping als spits. "Ik heb ook nog een lange weg af te leggen."

  De afscheidnemende Gianluigi Buffon werd verkozen tot de beste speler van de afgelopen competitie, voor het eerst in zijn lange carrière. Maurizio Sarri (Napoli) kreeg de voorkeur op Juventus-coach Allegri als beste coach.

  Elftal van het Jaar 2016-2017

  Doelman:

  Gianluigi Buffon (Juventus)

  Verdedigers:

  Dani Alves (Juventus)
  Leonardo Bonucci (Juventus)
  Kalidou Koulibaly (Napoli)
  Alex Sandro (Juventus)

  Middenvelders:

  Miralem Pjanic (Juventus)
  Marek Hamsik (Napoli)
  Radja Nainggolan (AS Roma)

  Aanvallers:

  Dries Mertens (Napoli)
  Gonzalo Higuain (Juventus)
  Paolo Dybala (Juventus)

  Instagram van Dries Mertens:

  Vrouwlief Kat Kerkhofs was er ook: