• home
 • video
 • pas verschenen

  Lemmens: "Keepersprobleem bij Club? Geen te grote heisa over maken"

  Wie zet Ivan Leko tussen de palen bij Club?

  Onze voetbalcommentator Peter Vandenbempt kaartte het vanochtend al aan in zijn wekelijkse analyse: na een flater van doelman Guillaume Hubert zit Club Brugge "bij wijze van spreken nu ook officieel met een keepersprobleem". Wat is de mening van Erwin Lemmens, keeperstrainer bij de Rode Duivels?

  "Club hoeft daar niet te diep op in te gaan"

  Ethan Horvath (22) en Guillaume Hubert (23) hebben Ludovic Butelle (34) in de Brugse pikorde al een tijdje naar de derde plaats verdreven, maar na enkele fouten van beide doelmannen lijkt de Fransman toch weer in beeld te komen als doelman van de leider in de eerste klasse.

  "In een topclub heb je altijd twee doelmannen die klaar moeten zijn voor die plaats", vertelt Erwin Lemmens aan Sporza. "Bij Club hebben ze drie keepers, die nu misschien iets minder in vorm zitten. Maar ik denk dat ze daar geen te grote heisa over moeten maken."

  "Zoiets zet zich zelf wel weer recht. Je moet vertrouwen geven aan de jongens die goed bezig zijn. Ze hoeven daar niet te diep op in te gaan, want ze halen punten. Als de ploeg punten blijft pakken en als de doelman door die fase kan groeien, dan wordt de ploeg ook alleen maar sterker."

  "Je moet voortdurend positief blijven"

  Ethan Horvath begon als nummer één aan het seizoen bij Club, maar moest zijn plaats afstaan aan Guillaume Hubert. "Zo'n beslissing is een mentale knak voor de keeper die je uit je ploeg zet. En als de volgende het niet goed doet en je wisselt weer, dan krijg je twijfels bij je doelmannen. Dat kun je missen."

  Hoe moeilijk is het om een doelman op te peppen na een foutje? "Ik probeer daar zelf zo weinig mogelijk rechtstreeks op in te gaan. Je moet dat proberen te combineren met trainingen en praten, maar je mag dit niet te veel in het hoofd laten spelen. Je moet voortdurend positief blijven."