• home
 • video
 • pas verschenen

  Kunstenaar maakt borstbeeld van Ronaldo...dat echt op de Portugees lijkt

  Welke versie van Ronaldo vindt u het leukst?

  Een borstbeeld van Cristiano Ronaldo dat in maart werd onthuld op de luchthaven van Madeira werd een internethit. De gelijkenis (of net niet) zat daar voor iets tussen. Een nieuw exemplaar voor het Real Madrid-museum komt net iets dichter in de buurt van de realiteit.

  Na de EK-titel met Portugal gaf het eiland Madeira zijn luchthaven de naam van de superster van Real Madrid, die er werd geboren. De inhuldiging van de nieuwe naam ging gepaard met de onthulling van een borstbeeld van Ronaldo.

  Het beeld werd een internethit omdat de gelijkenis met de ijdele Ronaldo ver te zoeken was. Een Spaanse kunstenaar kreeg ondertussen de opdracht een nieuw borstbeeld te maken voor het Real Madrid-museum in Madrid. 

  Begin november werd het voorgesteld (foto). Ronaldo zelf was niet aanwezig bij de presentatie. Hij speelde die dag de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham in Londen.

  Video: de inhuldiging van het borstbeeld in Madeira