• home
 • video
 • pas verschenen

  Kimeli mag niet naar EK veldlopen: "Hij voelt zich onrespectvol behandeld"

  Isaac Kimeli werd vorig jaar Europees kampioen bij de beloften.

  De Belgische atletiekbond heeft na de cross in Roeselare de knoop doorgehakt over de selectie voor het EK in Samorin (Svk). Isaac Kimeli is de meest opvallende afwezige.

  Na zijn matige prestatie in Roeselare voelde Isaac Kimeli de bui wellicht al hangen. Enkel als de bond een volwaardige ploeg van 4 atleten zou uitsturen, was Kimeli nog opgevist. Maar uiteindelijk werden er maar 2 mannen en vrouwen geselecteerd: Soufiane Bouchikhi, Lander Tijtgat, Imana Truyers en Hanna Vandenbussche.

  Belgische selectie voor het EK in Samorin

  • Senioren mannen: Soufiane Bouchikhi, Lander Tijtgat
  • Senioren vrouwen: Imana Truyers, Hanna Vandenbussche
  • Beloften mannen: Michaël Somers, Simon Debognies, Robin Hendrix, Dorian Boulvin
  • Beloften vrouwen: Vanessa Scaunet
  • Junioren mannen: Ziad Audah, Dries De Smet, John Heymans, Lucas Da Silva, Tim Van de Velde
  • Junioren vrouwen: Mathilde Deswaef, Paulien Nelissen

  "Kimeli voelt zich onrespectvol behandeld"

  De EK-selectie is in het verkeerde keelgat geschoten bij Tim Moriau, coach van Thomas De Bock, Isaac Kimeli en Bashir Abdi.

  "In de selectiecriteria staat duidelijk dat de prestaties van afgelopen zomer in rekening worden gebracht. Dat is niet gebeurd. Ik ga niet akkoord met de selectie. Isaac is ook nog eens uittredend Europees beloftekampioen", klinkt het.

  "Er staat in de selectiecriteria dat er een volledige ploeg wordt uitgezonden als er potentieel is voor top 6 in het landenklassement. Bouchikhi en Tijtgat zijn geselecteerd op basis van hun individueel potentieel om de top 20 te halen, dan heb je juist nog één iemand nodig die ongeveer 45e kan worden. Dat kan Isaac altijd. De bond heeft zijn eigen regels niet gerespecteerd."

  Hoe reageert Kimeli zelf? "Hij reageerde emotioneel en voelt zich onrespectvol behandeld. Hij staat er elk jaar en heeft pas nog uit eigen zak geïnvesteerd voor een hoogtestage naar Zuid-Afrika. Het geld van de bond was op. En over de selectie hebben we tot op heden nog helemaal niks van de federatie vernomen."

  Kimeli: "Ik ben heel teleurgesteld"

  Isaac Kimeli heeft intussen zelf gereageerd op zijn Facebook-pagina. "Ik ben heel teleurgesteld met deze beslissing. Er wordt blijkbaar geen rekening gehouden met atleten die eens een mindere dag of pech hebben. Daarnaast is het heel spijtig dat deze beslissing gebaseerd is op één wedstrijd."