• home
 • video
 • pas verschenen

  Directeur wielerbond over vertrek Dubois: "We zaten op andere golflengte"

  Jos Smets en Jean-Pierre Dubois zaten niet meer op dezelfde lijn.

  Na 10 jaar is Jean-Pierre Dubois niet langer bondscoach van de beloften. Volgens Jos Smets, directeur bij de KBWB, is Dubois niet afgerekend op de slechte prestaties van de beloften op het WK.

  Na het WK in Kopenhagen, waar België ondanks een sterke selectie bij de beloften achter het net viste, had Jos Smets al zijn ongenoegen geuit. Enkele maanden later moet bondscoach Jean-Pierre Dubois het gelag betalen.

  "Maar ik wil wel benadrukken dat de prestaties op het WK niet de rechtstreekse aanleiding waren", zegt Jos Smets van de KBWB. "We zullen nooit iemand afrekenen op 1 wedstrijd."

  "Dit is ook niet van vandaag op morgen gekomen. Dit is gegroeid. We zijn dan om de tafel gaan zitten om te zien of we nog met elkaar doorgaan. Uiteindelijk is gebleken dat we op een andere golflengte zitten, dat we een andere visie hebben."

  "We houden vast aan ons ontwikkelingsprogramma van de nieuwelingen tot de profs. Iedereen mag daar zijn mening over zeggen, ook Jean-Pierre. Maar als de meningen niet meer overeenkomen, is het beter dat de wegen scheiden."