• home
 • video
 • pas verschenen

  De Weert volgt Dubois op als bondscoach bij de beloften

  Dubois maakt plaats voor De Weert.

  Kevin De Weert, bondscoach van de Belgische wielerprofs, krijgt voortaan ook de beloften onder zijn hoede. De Weert neemt het takenpakket van Jean-Pierre Dubois over. Dubois krijgt wellicht de rekening gepresenteerd voor de teleurstellende resultaten van de beloften op het WK in Noorwegen.

  Het WK wielrennen in Bergen (Noorwegen) van eind september draaide voor de Belgen uit op een ontgoocheling. Zo kwamen de Belgische beloften in hun WK-race amper in het stuk voor. Bjorg Lambrecht was met zijn 15e plaats de beste Belg.

  De Belgische wielerbond (KBWB) had na het WK al laten verstaan dat het een interne evaluatie zou houden. Vandaag heeft de KBWB bekendgemaakt dat Jean-Pierre Dubois als beloftecoach plaats moet maken voor Kevin De Weert.

  "Belgian Cycling maakt in onderling overleg een einde aan de overeenkomst met Jean-Pierre Dubois. Zijn taak als bondscoach van de belofterenners wordt overgenomen door Kevin De Weert", luidt het.