• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische delegatie KBVB vertrekt woensdag naar Moskou voor de WK-loting

  De loting vindt plaats in de concertzaal van het Kremlin.

  Vrijdagnamiddag worden de Rode Duivels ingedeeld in hun poule. Een zeskoppige delegatie van de KBVB vertrekt woensdag naar Moskou om er de loting bij te wonen. De Duivels zijn, net als voor het WK in Brazilië (2014) en het EK in Frankrijk (2016), reekshoofd.

  Nog even geduld en we weten wie de tegenstanders worden van België in de groepsfase van het WK in Rusland. Vrijdag om 16u Belgische tijd weten we welke landen de Rode Duivels zullen tegenkomen.

  Een zeskoppige delegatie met bondscoach Roberto Martinez, CEO Koen De Brabander, technisch directeur Chris Van Puyvelde, woordvoerder Stefan Van Loock, eventmanager Filip Van Doorslaer en teammanager Piet Erauw zal er de loting bijwonen. 

  België hoeft andere reekshoofden als Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, Polen, Frankrijk en gastland Rusland niet te vrezen. Uit pot 2 worden Spanje, Engeland, Colombia en Uruguay best vermeden. 

  Het Britse voetbalicoon Gary Lineker en de Russische sportjournaliste Maria Komandnaya moeten de loting in goede banen leiden. Uiteindelijk worden er 8 groepen van 4 landen gevormd, die tussen 14 juni en 15 juli in 12 stadions, verspreid over 11 speelsteden, voor de wereldtitel zullen strijden. 

  Moskou wordt hoogst waarschijnlijk verblijfplaats van de Rode Duivels

  Naast de loting zelf, zal de KBVB komende week ook een bezoek brengen aan de Moscow Country Club, die meer dan waarschijnlijk de verblijfplaats zal worden tijdens het WK.

  Onoverkomelijke afstanden zullen er in Rusland niet zijn aangezien Moskou centraal gelegen is en de 11 speelsteden allemaal gelegen zijn in het Westelijke en dus Europese deel van het land. De grootste afstand zal naar Jekaterinenburg zijn met 1.418 kilometer in vogelvlucht. Nizhny Novgorod is dan weer nabijgelegen, op slechts 397 kilometer van de hoofdstad.