• home
 • video
 • pas verschenen

  Belg Dimitri "Dream Maker" Van den Bergh maakt droom waar op jeugd-WK

  Dimitri Van den Bergh is een van de aanstormende talenten in het darts.

  De 23-jarige Dimitri Van den Bergh heeft in Engeland de wereldtitel darts bij de junioren veroverd. Van den Bergh is de eerste Belg die daarin slaagt.

  Er begonnen 4 Belgische reekshoofden aan het jeugd-WK in Minehead, onder wie 3 in de top 10. Kenny Neyens zou uiteindelijk sneuvelen in de kwartfinales tegen Josh Payne, de tegenstander van Dimitri Van den Bergh in de finale.

  In de finale haalde Van den Bergh zijn beste darts boven. Met een verbluffend gemiddelde van 105 kwam hij op een 5-2-voorsprong, op één leg van de titel.

  In de beslissende 9e leg kon Van den Bergh als eerste uitwerpen op 36. Zijn eerste twee pijlen naar dubbel 18 gingen nog naast, maar bij zijn derde poging was het wel raak.

  "Dit voelt als een droom", zei Van den Bergh, die zijn bijnaam "The Dream Maker" blijkbaar niet gestolen heeft. "Dit belooft het beste voor de toekomst. Ik ben klaar voor het WK bij de senioren."  Vorig jaar sneuvelde Van den Bergh nog in de eerste ronde.

  In de voetsporen van Van Gerwen?

  Het WK darts voor junioren wordt sinds 2011 georganiseerd. De eerste twee edities verloor Michael van Gerwen, die momenteel een klasse apart is bij de senioren, telkens de finale. Dimitri Van den Bergh is de 3e niet-Britse speler op een rij die wereldkampioen wordt, na de Duitser Hopp en de Australiër Cadby.

  VIDEO: De laatste leg in de finale Van den Bergh-Payne