• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax krijgt 10 miljoen euro van Chinese club

  Edwin van der Sar zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract.

  Ajax en de Chinese club Guangzhou R&F FC hebben hun handtekening onder een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst gezet. De Chinese club wil met hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van het Aziatische land ontwikkelen.

  Ajax zal voortaan zijn ervaring in de opleiding van getalenteerde jonge voetballers delen met Guangzhou R&F Football Club.

  Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft zijn handtekening onder een vijfjarig contract gezet. Guangzhou R&F, niet te verwarren met de topclub Guangzhou Evergrande die de afgelopen 7 jaar Chinees kampioen werd, wil op die manier de beste Chinese jeugdopleiding ontwikkelen.

  Met de deal zal Ajax 10 miljoen euro verdienen. Oud-trainer van de vrouwen van Ajax, Ed Engelkes, wordt technisch directeur van Guangzhou R&F. Hij zal een aantal trainers van Ajax meenemen die de filosofie van de Amsterdamse club gaan overbrengen op de Chinese stafleden en jeugdspelers. 

  Beide clubs hebben de intentie om bij wederzijdse tevredenheid het contract met nog eens 5 jaar te verlengen.

  Tweet Ajax