• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pouille: "Hopelijk annuleert Goffin zijn vakantie met mij niet"

  Pouille viert de 10e Daviscup voor Frankrijk.

  Lucas Pouille won het beslissende duel in de finale van de Daviscup. Steve Darcis kon nooit een vuist maken. "Ik wilde alles kapot spelen", zegt de Fransman.

  "Er is niets mooiers dan in teamverband te winnen, samen met mijn vrienden voor een fantastisch publiek", zei Lucas Pouille na zijn overtuigende driesetter tegen Darcis.

  "Vooraf vreesde ik Darcis. Steve is een uitstekende speler. Ik wist ook dat hij een specialist was in de laatste wedstrijd. De laatste 5 keer dat hij de laatste partij speelde, won hij. Ik wist dus dat het moeilijk zou worden."

  "Voordien zag ik ook al een intense partij tussen David (Goffin) en Jo-Wilfried (Tsonga). Ik was dus heel gespannen. Maar zodra ik op het terrein stond, vergat ik alles en dacht ik alleen maar aan alles kapotspelen."

  Pouille was zich bewust van de zware verantwoordelijkheid, maar kraakte niet. Integendeel. Hij speelde Steve Darcis vanaf het eerste punt van het kastje naar de muur.

  "Ik wou deze trofee zó graag. Ik heb mijn emotie in het spel gelegd en voor elk punt geknokt. Ik ben heel blij met mijn overwinning, die makkelijker tot stand kwam dan ik had verwacht."

  Komende dinsdag vertrekt Pouille samen met David Goffin op vakantie. "Ik heb nog geen berichtje van David gehad dat hij de vakantie geannuleerd heeft", lachte de Fransman. "Nu de finale achter de rug is, zijn we geen tegenstanders meer, maar opnieuw vrienden."

  Interview met Pouille:

  Video player inladen ...

  Het match- en finalepunt:

  Video player inladen ...