• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Supporters gaan aan de haal met de schoen van Nederlandse speler

  De fans waren door het dolle heen.

  De Sint is in het land en dat inspireerde een Nederlandse voetbalfan tot een opvallende actie. Hij kreeg de schoen van Twente-speler Peet Bijen te pakken en gooide die de tribune in. "Ik snap het wel, het zijn mooie schoenen", reageert Bijen.

  Tijdens de wedstrijd tussen AZ en Twente keek Peet Bijen rond het uur plots beteuterd in het rond: hij was zijn linkerschoen kwijt. De doelman van AZ was op zijn hak gaan staan, waardoor de schoen van zijn voet schoot. De keeper gooide de schoen daarop over de reclameborden. Een AZ-fan graaide het schoeisel mee en gooide die in het publiek.

  "De fans vonden het erg leuk", reageerde Bijen na de wedstrijd. "Ik begrijp het wel, het zijn mooie schoenen. Maar ik stond daar voor Jan Lul."

  Samen met de scheidsrechter kreeg Bijen de fans uiteindelijk zover om zijn schoen terug te geven. "Ik ga mijn schoen zetten voor de Sint, een overwinning volgende week zou leuk zijn."

  VIDEO: "Ik sta daar voor Jan Lul"