• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Monami: "Daviscup winnen betekent evenveel als Wereldbeker voetbal"

  Het is het weekend van de waarheid voor de Belgische Daviscup-ploeg.

  David Goffin en co kunnen dit weekend geschiedenis schrijven met de Belgische Daviscup-ploeg. "Het zou heel slim zijn om Goffin te laten spelen in de dubbelmatch", zegt Dominique Monami in De Ochtend op Radio 1.

  Monami: "Druk weghouden bij de spelers"

  Na dag 1 in de Daviscup-finale staat het 1-1 tussen België en Frankrijk. Een te verwachten tussenstand volgens Dominique Monami, die zelf coach is van de Belgische Fed Cup-ploeg. 

  "Goffin speelde gisteren de perfecte wedstrijd tegen Pouille. Voor Darcis was het moeilijk om in de match te komen tegen een powerspeler als Tsonga. Steven speelde misschien niet zijn beste duel, maar het was wel tegen de nummer 15 van de wereld."

  Hoe gaat het eraan toe naast de tennisbaan tijdens zo'n Daviscup-weekend? "Voor de spelers is het belangrijk dat ze de routine van de voorbije dagen vasthouden", zegt Monami.

  "Zich ontspannen, vroeg naar bed gaan en zo weinig mogelijk over de afgelopen wedstrijden spreken. Dat is noodzakelijk om de druk weg te houden bij de spelers."

  "Hopelijk wordt België nu wereldkampioen voetbal"

  Om 14u staat de dubbelwedstrijd op het programma. Normaal gezien zou het duo Bemelmans/De Loore het opnemen tegen de Fransen Gasquet/Herbert. Maar misschien werpt kapitein Van Herck wel Goffin in de strijd...

  "Goffin in het dubbelspel laten spelen zou een heel slimme beslissing zijn", zegt Monami (foto). "Gisteren heeft hij zijn vorm van tijdens de Masters bevestigd."

  "Goffin is fysiek in orde om nog zowel een enkelmatch als een dubbelmatch te spelen. Hij is ook megagemotiveerd om de Daviscup te winnen."

  Wat de eindzege in de Daviscup zou betekenen? "Volgens mij evenveel als de Wereldbeker voetbal winnen", zegt Monami met een lachje. "Ik zal misschien veel mensen tegen mij krijgen met die uitspraak. Laat ons hopen dat België wereldkampioen voetbal wordt volgend jaar. Dan kunnen we vergelijken."