• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Erik Van Looy: "Vernieuwd Antwerp-stadion mooier dan veel Braziliaanse WK-stadions"

  Bekijk de nieuwe tribune.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Antwerp huldigt vanavond zijn nieuwe tribune in tegen KV Mechelen. "Knap dat ze dit in 20 weken tijd heb kunnen realiseren", zegt Sporza-journalist Bert Sterckx, die voor de match al een kijkje mocht nemen in de tribune.

  Van Looy: "Dit is straf"

  Antwerp-supporter Erik Van Looy is in de wolken met de nieuwe tribune. "Het is straf", reageert Van Looy.

  "Tot 2 jaar geleden hadden we het gevoel dat de ploeg bijna dood was. Nu is er geweldig veel leven in Antwerp. Tijdens het WK in Brazilië ben ik vier nieuwe stadions gaan bekijken. Maar ik vind het vernieuwde Antwerp-stadion mooier."

  Sterckx: "Niet de klasse van de Ghelamco Arena"

  Bert Sterckx mocht het stadion al in geuren en kleuren bewonderen. "Het is knap dat ze dit in 20 weken tijd heb kunnen realiseren", zegt Sterckx.

  "Het is een prestigeproject, het gebouw moest er heel snel komen. Het heeft niet de klasse en dezelfde afwerking als bijvoorbeeld de Ghelamco Arena. Dat zullen ze wellicht graag horen in Gent."

  "De oude tribune was aftands geworden en is afgebroken. In de plaats daarvan is een nieuwe grote tribune gekomen, een groot gebouw met veel licht, ruimte en glas."

  "De Antwerpenaar zal wel trots zijn"

  Het nieuwe gebouw zorgt wel voor een speciaal contrast. "Aan de ene kant staat een nieuwe tribune, aan de overkant staat een oude sfeervolle tribune. Dus de Antwerp-fans zitten wel met een dubbel gevoel", zegt Sterckx.

  "Ze hebben altijd van de nostalgie van de club en de tribune gehouden. Maar ik denk dat de Antwerpenaar wel trots zal zijn op deze constructie. Het was ook hoognodig dat er iets nieuws kwam."

  "Tribune 4 (waar vroeger de VIP-seats waren) wordt trouwens eventjes niet meer gebruikt, omdat er iets aan veranderd zal worden. Wat precies is nog niet helemaal duidelijk. Maar een deel van de tribune zou voorbehouden zijn voor de jeugd. En er zou ook een familietribune komen."

  Feest op de Bosuil