• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Carl Maes: "Hebben niet gescoord in strafschopgebied"

  Ruben Bemelmans en Joris De Loore verliezen match 3 in 4 sets.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wat ging er fout voor de Belgen in de derde match van de Daviscupfinale? "Bij 5-4 in de derde set speelt Ruben Bemelmans helaas zijn slechtste opslagspel", analyseert cocommentator Carl Maes. "De Fransen zijn veel efficiënter met de kansen omgesprongen."

  "Bergaf na derde set"

  "We stonden in het strafschopgebied, maar hebben verzuimd te scoren", stelt onze cocommentator vast.

  "De derde set was cruciaal. We hebben 7 breakpunten afgedwongen, eentje hebben we verzilverd. De Fransen zetten maar één tegenover, dat hebben ze wel omgezet. Zij zijn veel efficiënter met de kansen omgesprongen. Dat gaf hen een boost in de tiebreak."

  "Na die derde set is het alleen maar bergaf gegaan. We mogen Ruben Bemelmans niet met de vinger wijzen. Tennis een teamsport. Op 5-4 in de derde set speelde hij helaas wel zijn slechtste opslagspel. Hij gaat met een wrange nasmaak de derde dag in."

  "We waren er dicht bij. Johan Van Herck zal veel oplapwerk hebben."

  "Misschien was Goffin beter gestart"

  Had Johan Van Herck David Goffin toch niet moeten opstellen? "Dat denk ik niet", antwoordt tenniscoach Carl Maes. "We hebben de juiste ploeg opgesteld."

  "Misschien was Goffin beter omgegaan met de omstandigheden in set 1, maar in de tweede en de derde set hebben Ruben en Joris laten zien wat ze in hun mars hebben als duo. Op de belangrijke momenten moet je natuurlijk wel scoren. En dat is niet gelukt."