• home
 • video
 • pas verschenen

  Atlete van het jaar Thiam: "Geweldig dat ik deze internationale erkenning krijg"

  Thiam: "Het was een ongelooflijk seizoen."

  Nafi Thiam mag zich de beste atlete van het jaar noemen. Ze kreeg die titel op het IAAF-gala. "Deze beloning raakt me, ik ben echt blij", reageert de zevenkampster. "Het motiveert me voor de toekomst."

  Nafi Thiam was in de wolken met haar trofee. "Ik zou niet ontgoocheld geweest zijn als ik niet had gewonnen, maar ik ben echt blij", reageerde ze. "Dit is een grote eer, er is geen grotere onderscheiding in de atletiek. Op wereldniveau erkenning krijgen, dat is geweldig. En het motiveert me voor de toekomst."

  "Er zijn op elk WK een 30-tal wereldkampioenen, dus het was al een hele eer om bij de 3 finalisten te zijn. Het is nog niet vaak gebeurd dat een zevenkampster gewonnen heeft en nog minder vaak dat er een Belgische atleet wint (Thiam is zelfs de allereerste Belgische laureaat, red). Ik ben echt trots."

  "Het was een ongelooflijk seizoen, een perfect seizoen. Ik was op de afspraak op alle grote evenementen, vooral in Götzis. Elke atleet zal je vertellen dat je hard traint om te presteren op de kampioenschappen, voor wat er op de piste gebeurt. Niemand doet het voor de beloningen. Maar het is een eer om internationaal erkend te worden. Dit is een beloning die me raakt."

  Thiam, die al volop bezig is met volgend seizoen, blijft met haar beide voeten op de grond. "In de sport kun je pijlsnel omhoog schieten, maar ook snel weer terugzakken. Het werk en de prestaties op de piste blijven het belangrijkste", besluit ze.