• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zidane: "Alle wedstrijden die we nu spelen zijn doorslaggevend"

  De komende maand wordt levensbelangrijk voor het Real van Zidane.

  Zinédine Zidane heeft tijdens een persconferentie vooruitgeblikt op de komende maand. De Fransman is er zich van bewust dat er geen ruimte is om fouten te maken. Toch blijft Zidane optimistisch: "Ik denk dat we op de goede weg zijn."

  Het Real Madrid van Zinédine Zidane beleeft de laatste tijd niet de leukste periode. Het staat pas 3e in La Liga, met al 10 punten achterstand op leider Barcelona. De komende maand wordt beslissend voor Real. Dat weet ook de Franse coach. "Alle wedstrijden die we nu spelen zijn doorslaggevend. We zijn achterop geraakt, dat zullen we niet verbergen", zegt de Franse technicus.

  "Toch denk ik dat we op de goede weg zijn. De energie is er en de kopjes zitten allemaal goed. Deze maand wordt dus heel belangrijk om punten te pakken en om ons voor te bereiden op het Wereldkampioenschap voor clubs." Als Madrid wint, kan Zidane zijn 8e trofee winnen in 2 jaar.

  Real Madrid kampt de laatste tijd met veel blessures. De Fransman wil zich daar niet achter verschuilen. "Dat is voetbal, het maakt deel uit van het spel en ik ga niet op zoek naar excuses. De 10 punten achterstand is niet enkel te wijten aan de blessures, maar ook aan andere zaken."

  "Ik ben verantwoordelijk voor dit alles en we moeten de achterstand proberen in te halen. Ik ben ervan overtuigd dat we dat zullen doen", besluit hij.

  Gareth Bale hervat groepstraining

  Na al het blessureleed van Real Madrid, komt er nu toch een lichtpuntje. Bale lijkt na zijn blessure stilaan klaar voor een comeback. De Welshe sterspeler hervatte vandaag de groepstraining. 

  Toch blijft Zidane voorzichtig: "Het belangrijkste is dat Gareth er opnieuw bij is. Ik weet niet wanneer hij opnieuw zal spelen. Hij voelt zich goed en heeft geen pijn. We zullen zien wanneer hij kan terugkeren."

  Of Bale zaterdag kan meespelen in de competitiematch tegen Malaga, wilde Zidane niet zeggen.