• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  WK-deelname van Peru komt mogelijk in het gedrang door wetsvoorstel

  Mist Peru alsnog het WK?

  In Peru ligt een wetsvoorstel op tafel om de overheid de controle te geven over de voetbalbond. Dat is tegen de FIFA-regels en brengt het WK mogelijk in gevaar voor het Zuid-Amerikaanse land. Dat meldt de Peruviaanse krant Libero.

  Peru plaatste zich vorige week als 32e en laatste land voor het WK voetbal, met enorme vreugdetaferelen tot gevolg in  het Zuid-Amerikaanse land.

  Maar mogelijk gaat dat feestje niet door. Een parlementslid heeft een wetsvoorstel ingediend waardoor de Peruviaanse voetbalbond in handen van de overheid zou komen. Dat is tegen de regels van Wereldvoetbalbond FIFA en dus riskeert Peru uitgesloten te worden als die wet wordt goedgekeurd.

  Als het zover komt, wordt een ander land opgevist om in de plaats van Peru naar het WK te gaan. Chili, dat in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep werd uitgeschakeld door Peru, zou dan misschien dat ticket krijgen. Ook Nieuw-Zeeland, dat verloor van Peru in de barrages, is een kanshebber.