• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen

  Er is nog een derde kandidaat om Anderlecht te kopen.

  Anderlecht staat te koop en naast de Rus Oesmanov en het duo Vandenhaute/Gheysens heeft nu ook een derde geïnteresseerde zich gemeld. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om een steenrijke oligarch. Zijn identiteit is niet bekend. Advocaat Sven Mary, die bij het dossier betrokken is, bevestigt de interesse.

  Anderhalve week geleden raakte bekend dat Roger Vanden Stock op zoek is naar een overnemer voor Anderlecht. Ook de namen van de kandidaat-kopers bleven niet geheim.

  Zo zou de Oezbeeks-Russische zakenman Alisjer Oesmanov interesse hebben in de club. Maar dan moest hij wel de concurrentie aangaan met een Belgisch duo: Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens van bouwpromotor Ghelamco.

  Maar er is nog een kaper op de kust. Een steenrijke oligarch zou ook een oogje laten vallen hebben op paars-wit. Zijn identiteit blijft voorlopig geheim, maar het zou niet om een Rus gaan.

  Advocaat Sven Mary, zelf ook Anderlecht-supporter, bevestigde aan onze redactie dat er inderdaad gesproken wordt met een derde kandidaat. Hij treedt op als adviseur in dit dossier en bekijkt de financiële mogelijkheden van de koper. Meer commentaar wou hij niet kwijt. Ook Anderlecht reageert voorlopig niet op het bericht.