• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Noah: "We gaan er al langer vanuit dat Goffin dubbelspel speelt"

  Yannick Noah verwacht David Goffin in het dubbelspel.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Yannick Noah verwacht David Goffin in het dubbelspel.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Op de eerste dag van de finale van de Daviscup zagen beide kapiteins twee logische overwinningen. Over het dubbelspel wilden Yannick Noah en Johan Van Herck weinig vertellen. "Wij moeten onze sterkste wapens gebruiken wanneer we die nodig hebben."

  "Ik denk niet we de beste Steve hebben gezien, maar we moeten dat aanvaarden", zegt kapitein Johan Van Herck. "Maar ik probeer het positief te bekijken: liever vandaag dan zondag. Hij is ook eergevoelig genoeg om te willen terugslaan."

  "Steve haalde niet het niveau dat hij eerder al gehaald heeft in de Daviscup. We kunnen niet verwachten dat hij elke match zal winnen, maar hij heeft natuurlijk zelf de lat zo hoog gelegd."

  De vlotte overwinning van David Goffin was natuurlijk wel positief. "Dat was wereldklasse. We staan er met die 1-1 niet zo slecht voor, we zijn niet kansloos in het dubbelspel en we hebben al bewezen dat we op zondag diep kunnen gaan."

  "Onze sterkste wapens gebruiken wanneer we die nodig hebben"

  Morgen staat het dubbelspel op het programma, weet van Herck al wie hij zal opstellen? "We zullen keuzes moeten maken en dat gaan we zaterdagochtend doen. Nu moeten we de eerste dag verwerken en morgen kijken we met iedereen hoe we het zullen aanpakken."

  "Iedereen weet dat we vooral met Ruben (Bemelmans) en Joris (De Loore) hebben getraind. Maar ook David en Steve hebben al veel samen gespeeld. We hebben een aantal opties, maar ik denk dat wij onze sterkste wapens moeten gebruiken wanneer we ze nodig hebben."

  "Frankrijk zal ook keuzes moeten maken voor het dubbelspel. Ik ben benieuwd. Slapeloze nacht? dat denk ik niet. Na de gesprekken van vanavond zal ik al weten welke richting we uit willen. Het zal belangrijk zijn om goed te slapen."

  Noah: "Gaan ervan uit dat Goffin speelt in dubbelspel"

  Yannick Noah zag twee gelijkaardige wedstrijden op de eerste dag. "Zowel bij Pouille-Goffin als bij Tsonga-Darcis was er op een bepaald moment wel spanning, maar nadien waren Goffin en Tsonga een klasse te sterk. De 1-1 is logisch."

  De Franse kapitein kan al voor de derde keer de Daviscup winnen en wou zijn ploeg voor het dubbel nog niet prijsgeven. "Ik zal pas op het laatste moment beslissen na overleg met de andere coaches."

  Noah verwacht wel dat Goffin morgen in actie komt. "Wij gaan er al langer vanuit dat hij ook in het dubbelspel speelt. We hebben ons altijd voorbereid op een Belgische dubbelpaar met Goffin."