• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Michael Owen debuteert als jockey: "Alsof ik kwartfinale op WK speelde"

  Michael Owen: "Vooral blij dat ik heelhuids ben gefinisht."

  Michael Owen heeft zich voor het goeie doel de voorbije maanden omgeschoold tot jockey. Met succes, want de voormalige pocketspits werd 2e. "Ik ben 10 kilo afgevallen in de voorbije 3 weken", vertelt Owen, sowieso al een lichtgewicht.

  Michael Owen verdiende tijdens en na zijn voetbalcarrière al een fortuin met zijn renpaarden. Maar voor een liefdadigheidswedstrijd in het mythische Ascot kroop hij voor het eerst zelf in het zadel.

  Owen werkte de voorbije weken keihard om het vak van jockey onder de knie te krijgen. "Het lastigste was het gewicht verliezen. Ik ben 10 kilogram kwijt in 21 dagen. Als ik straks naar huis ga, stop ik wel bij elk tankstation om me vol te proppen."

  Owen werd op de rug van Calder Prince uiteindelijk tweede en kreeg zijn trofee uit handen van prins Charles en Camilla. "Ik ben vooral blij dat ik heelhuids ben gefinisht. Ik heb er enorm van genoten."

  "Iedereen keek met argusogen of ik niet van mijn paard zou vallen. Het was alsof ik weer in de kwartfinales van het WK tegen Brazilië moest spelen. Ik zou het graag nog eens doen, maar ik heb 4 kinderen thuis. Ik wil mezelf geen pijn doen."

  VIDEO: Het verdienstelijke debuut van Owen als jockey