• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meunier: "PSG is helemaal niet de favoriet voor de Champions League"

  Thomas Meunier met ploegmaat Neymar.

  PSG staat met 15 op 15 en een doelsaldo van +23 (24 voor, 1 tegen) los op kop in Groep B van de Champions League. Dat wil evenwel niks zeggen, oordeelt Rode Duivel Thomas Meunier, rechtsback van het sterrenteam van Parijs, op een promo-event. "We zijn helemaal niet de topfavoriet, het is nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen."

  0-5 en 7-1 tegen Celtic, 0-4 en 5-0 tegen Anderlecht, 3-0 tegen Bayern München. Meunier relativeert die scores. "We speelden tegen Celtic en Anderlecht. Dat is geen vergelijking met wat ons nog wacht."

  "Onze volgende wedstrijd is een verplaatsing naar München. Dat is al een ander kaliber. In de achtste of kwartfinales kunnen we een Spaanse of Engelse club tegenkomen."

  "Ik blijf zeker tot juni bij PSG"

  Meunier maakte na Euro 2016 verrassend de overstap naar PSG en trekt daar goed zijn streng. Hij stelt niet teleur, maar moet zijn plaats in het elftal vaak aan Dani Alves laten. Toch denkt hij niet aan een transfer. "Ik las in de media dat Napoli geïnteresseerd is, maar het zal bij geruchten blijven. Ik blijf minstens tot juni bij PSG. Dat is een zekerheid."

  "De coach heeft altijd een rotatiesysteem gehanteerd om de concurrentie te laten spelen. Nu doet hij dat minder en blijft Alves staan. Ik kan alleen maar hopen dat hij snel weer gaat roteren."

  "Ik zie Brazilië en Frankrijk in de WK-finale"

  Meunier sprak ook over de nationale ploeg en het WK 2018. "De sfeer in de groep is super. Ik denk dat we minstens op een plaats in de kwartfinales mogen mikken. Daarna wordt het wellicht lastiger tegen teams als Brazilië en Frankrijk. Dat zijn de 2 landen die ik in de finale zie."