• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  DIW: "Anderlecht slechtste club in Champions League? We gaan er vol voor"

  Frank Boeckx was de centrale gast.

  Anderlecht-doelman Frank Boeckx was gisteren te gast in De Ideale Wereld. Niet alleen de resultaten van paars-wit in de Champions League kwamen ter sprake, maar ook het huwelijk van Olivier Deschacht.

  "Daarom scoorde Neymar, was naar zijn gezicht aan het kijken"

  Tegen Bayern München speelde Anderlecht geen slechte wedstrijd, maar paars-wit ging wel de boot in. "Voor de wedstrijd die we speelden, verdienden we meer", reageerde Frank Boeckx. "De kansen die Teodorczyk kreeg, had ik blindelings binnengetrapt", grapte hij.

  Boeckx stond in de groepsfase van de Champions League oog in oog met Neymar. Best indrukwekkend waarschijnlijk.  "Daarom scoorde hij, ik was aan het kijken naar zijn gezicht."

  Video player inladen ...

  Titel van Slechtste ploeg in de Champions League? "We gaan er vol voor"

  Als Anderlecht over 2 weken tegen Celtic 3 tegendoelpunten slikt en zelf niet scoort, neemt het de weinig benijdenswaardige titel van "slechtste club uit de geschiedenis van de Champions League" over van Dinamo Zagreb.

  Dat inspireerde De Ideale Wereld tot een montage waarin spelers en trainer geconfronteerd werden met die statistiek. Zal het lukken om niet te scoren? "We gaan er vol voor", luidt het "antwoord" van Hein Vanhaezebrouck.

  Video player inladen ...

  Was Boeckx uitgenodigd op het huwelijk van Deschacht?

  Gisteren raakte bekend dat Olivier Deschacht een tijdje geleden getrouwd is met Annelien Coorevits. Frank Boeckx was niet van de partij, vertelde hij. Maar De Ideale Wereld heeft beelden in handen gekregen waaruit het tegendeel moest blijken.

  Video player inladen ...

  U kunt de volledige uitzending van De Ideale Wereld bekijken op vrtnu.be.