• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verheyen grapt in studio: "Wat ik me herinner van 1986? 1e keer Highstreet"

  Analist Gert Verheyen knipoogt naar Frank Raes.

  Dancing Highstreet is nog eens over de lippen gegaan in een Sporza-voetbaluitzending. Analist Gert Verheyen kopte een voorzet van presentator Karl Vannieuwkerke binnen. Tot groot jolijt van de twee én collega-analist Wesley Sonck.

  Bij de rust van Nice-Zulte Waregem leidde Vannieuwkerke een reportage uit de oude doos van Waregem in met een vraag. Hoe oud was jij in 1986, wilde Vannieuwkerke van zijn analisten weten. Sonck was 8, Verheyen 16.

  Vannieuwkerke: "En wat weet je daar nog van op voetbalgebied?
  Sonck: "De Wereldbeker van 1986."
  Verheyen: "Dat ik de eerste keer mocht uitgaan naar "den Highstreet"!"

  Verheyen stak eigenlijk de draak met zichzelf. Want toen Verheyen zelf nog voetbalde, werd Highstreet legendarisch in de Vlaamse voetbalcommentaren. Vaak wanneer de spits aan de bal kwam, vertelde Frank Raes immers "dat Verheyen zijn vrouw had leren kennen in dancing Highstreet in Hoogstraten".

  Verheyen, geboren en getogen in Hoogstraten, en zijn vrouw gingen uit elkaar. De megadancing uit de jaren 80 en 90 is ondertussen ook vergane glorie. In 2014 vierde hij zijn 30e verjaardag én sloot hij zijn deuren.

  Verheyen gaat zaterdag naar Highstreet 2.0: "Dat wordt weer grote avond"

  Een dik jaar later begon de discotheek evenwel aan een nieuw leven onder de naam Highstreet 2.0. Verheyen gaat er zaterdag naar toe voor de "De Nacht van Hoogstraten": "Dat wordt weer een grote avond", kijkt de oud-voetballer er al naar uit.

  Verheyen trapt open deur van Vannieuwkerke in:

  Video player inladen ...

  Het Europese sprookje van SV Waregem in 1986

  1986 was naast het jaar van de Wereldbeker in Mexico ook dat van Essevee Waregem Europees. Met onder meer Wim De Coninck in doel, Philippe Desmet, Danny Veyt en de broers Millecamps bereikte Waregem toen de halve finale van de UEFA-cup. Onderweg werd het grote Milan uitgeschakeld. Bekijk hieronder nog eens de beelden van toen.

  Video player inladen ...