• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Flames spelen gelijk in eerste oefenduel tegen Rusland

  Tine Schryvers maakte de Belgische goal.

  De Belgische nationale vrouwenploeg heeft in haar eerste van twee trainingswedstrijden tegen Rusland 1-1 gelijkgespeeld in Tubeke. De Red Flames hadden achter gesloten deuren de meeste kansen. Zaterdag is Rusland nog eens opponent.

  De Red Flames zijn met een 9 op 9 uitstekend begonnen aan de WK-voorronde. Deze week zijn onze voetbalvrouwen bijeen in het nationale trainingscentrum in Tubeke voor trainingen in- en outdoor, fitness, overlegmomenten, sponsoractiviteiten, een fotoshoot in het nieuwe shirt én twee matchen.

  De duels zijn niet officieel en gelden dus als trainingswedstrijd, niet als oefeninterlands. De beste kansen vandaag waren voor de Belgen, maar kort na de rust zorgde Lazareva voor een achterstand. 

  7 minuten later legde Tine Schryvers de eindstand vast. Jana Coryn had ook nog bijna gescoord. De geblesseerde Tessa Wullaert deed niet mee.

  In de tribune zaten de "High Potentials", een selectie van 12 jonge Red Flames, die deze week aandachtig gevolgd worden door bondscoach Ives Serneels.

  Zaterdag om 15u is de tweede wedstrijd tegen Rusland, ook achter gesloten deuren, meteen de laatste activiteit van 2017. Zondag eindigt de herfststage.

  Speelden voor België:

  Evrard, Philtjens, Coutereels (OUT 64’), Onzia (OUT 64’), Daniels (OUT 88’), Van Den Abbeele (OUT 71’), Coryn (OUT 64’), De Neve (OUT 46’), Vanschoenwinkel, Biesmans (c), Deloose (OUT 64’)

  Wisselspeelsters: Lemey, Van Kerkhoven (IN 88’), Wijnants (IN 64’), De Caigny (IN 64’), Blom (IN 71’), Wajnblum (IN 64’), Tison (IN 64’), Schryvers (IN 46’)

  Tweets van Red Flames: