Ga naar de inhoud

meest recent

      Na 125 jaar staat Everton een stap dichter bij vertrek uit Goodison Park

       do 23 november 2017 22:06
      Goodison Park, waar Romelu Lukaku tal van doelpunten scoorde.
      Na 125 jaar in het Goodison Park heeft Everton een stap richting uitgang gezet. Het tekende vandaag een pachtovereenkomst voor het land op de site waar zijn nieuwe stadion moet komen.

      Al sinds 1892 vertoeft de club van Kevin Mirallas in zijn legendarische stadion op Goodison Road. De voorbije jaren trof Romelu Lukaku er meerdere keren raak.

      De eersteklasser uit Liverpool denkt al tientallen jaren na over een eventuele verhuis, begin dit jaar kwam er een akkoord over een stuk grond in Bramley-Moore Dock, iets meer naar het centrum van de stad.

      Vandaag deelde de club mee dat het een pacht van 200 jaar heeft getekend aan een zogenaamde "peppercorn rent", een heel klein, symbolisch bedrag. Daardoor controleert de club nu effectief de grond voor het nieuwe stadion.

      Everton-CEO Robert Elstone zegt dat de club nu met de lokale overheid een investeringsdeal wil afronden en dat ze in 2018 een planningsaanvraag wil indienen.

      Tweet van Everton:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.