• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Louis Croenen: "Niet het gevoel dat ik al aan mijn plafond zit"

  Louis Croenen tankt bij op Lanzarote.

  Het jaar 2017 bracht niet wat Louis Croenen ervan verwacht had en op de BOIC-stage in Lanzarote wou de zwemmer de basis leggen voor een betere periode. "Mijn Belgisch record van 1'55"39 is een scherpe tijd, maar in 2018 wil ik dat record verbeteren", zegt Croenen.

  Op het WK in Boedapest kon Louis Croenen zich niet plaatsen voor de halve finales van de 200 meter vlinderslag. "In de aanloop naar het WK heb ik op studievlak te veel hooi op mijn vork genomen en dat was geen goed idee."

  Croenen laat het kopje niet hangen en heeft een duidelijk doel voor ogen. "2017 verliep wat minder goed, het wordt tijd dat ik nu een stap vooruit zet. Mijn Belgisch record van 1'55"39 is een scherpe tijd, maar in 2018 wil ik dat record verbeteren."

  Het is van 2015 geleden dat Croenen onder de 1'56"00 dook. "Twee jaar is toch wel lang, maar ik mag me daar niet te fel op focussen. Ik heb niet het gevoel dat ik al aan mijn plafond zit. Ik ben 5 kilogram lichter geworden en technisch is mijn slag ook beter geworden."

  "Individueel wil ik in Tokio beter doen dan in Rio"

  Tokio 2020 worden normaal gezien de laatste Olympische Spelen voor Croenen. "Dan heb ik drie edities meegemaakt, dat zou mooi zijn."

  In Londen zwom Croenen de reeksen van de 4x200 meter vrije slag, in Rio haalde hij zowel op de 200 meter vlinderslag als op de 4x200 meter vrije slag de finale. "Individueel wil ik in Tokio beter doen dan mijn achtste plaats van Rio, al wordt dat niet evident."