• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gezien in de NBA: Mislukte dunk, haantjesgedrag en "buzzer beater"

  Westbrook gooit de bal tegen Durant aan.

  28 van de 30 teams kwamen deze nacht in actie in de NBA. Dat leverde uiteraard heel wat spektakel op. De Boston Celtics weten opnieuw wat verliezen is en in Oklahoma City lieten ex-maatjes Russell Westbrook en Kevin Durant zich van hun mindere kant zien.

  Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 119-109

  Na de mindere seizoensstart zijn de Cleveland Cavaliers bezig aan een heropstanding. Tegen de Brooklyn Nets wonnen ze voor de 6e keer op een rij. Sterspeler LeBron James had alweer een groot aandeel in de zege met 33 punten.

  De viervoudige MVP werd op het einde van het derde kwart gehecht in het aangezicht, maar dat leek hem niet te hinderen in het slotkwart. In het begin van de wedstrijd verkwanselde hij wel een dunk (zie video onder).

  Miami Heat - Boston Celtics 104-98

  Na 16 opeenvolgende overwinningen zit de zegereeks van de Boston Celtics erop. In Miami werd het 104-98. Goran Dragic (27 punten) en Dion Waters (26 punten) maakten het verschil voor de thuisploeg.

  New York Knicks - Toronto Raptors 108-100

  De New York Knicks blijven het goed doen in het eigen Madison Square Garden. Tegen de Toronto Raptors zag het er lang niet goed uit, maar een tussensprint van 28-0 in het derde kwart deed de wedstrijd toch kantelen in het voordeel van New York. Tim Hardaway Jr. maakte 38 punten en zorgde ook voor een grappige noot (zie video onder).

  Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 94-95

  De Memphis Grizzlies leken in eigen huis gewonnen spel te hebben tegen Dallas, maar dat was zonder Harrison Barnes gerekend. Met nog een halve seconde op de klok en bij een 94-92-achterstand maakte hij een fantastische driepunter "on the buzzer". Geen zege voor Memphis, maar wel een 4e overwinning voor de Mavericks.

  Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 108-91

  De topper van de nacht stond op het programma in Oklahoma City, waar de Thunder regerend kampioen Golden State Warriors in de ogen keken. Voor Kevin Durant, die vorige zomer de Thunder verliet voor de Warriors, betekende dat een nieuwe terugkeer naar "huis".

  Met zijn ex-maatje Russell Westbrook ging hij geregeld in de clinch en dat leverde enkele leuke beelden op. De Thunder wonnen wel met 108-91, maar blijven hangen in de middenmoot van de Western Conference.

  Sacremento Kings - Los Angeles Lakers 113-102

  LA Laker Lonzo Ball lijkt zich maar weinig aan te trekken van de vete tussen papa LaVar en president Donald Trump. Tegen de Sacremento Kings pakte de rookie uit met een indrukwekkende dunk over Willie Cauley- Stein in het tweede kwart. Hij gaf daar geen vervolg aan en de Lakers verloren met 113-102. Voor de Kings is het pas de 4e zege dit seizoen.

  De andere uitslagen van deze nacht:

  • Philadelphia 76'ers - Portland Trail Blazers: 101-81
  • Charlotte Hornets - Washington Wizards: 129-124
  • Atlanta Hawks - LA Clippers: 103-116
  • Minnesota Timberwolves - Orlando Magic: 124-118
  • Houston Rockets - Denver Nuggets: 125-95
  • New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs: 107-90
  • Phoenix Suns - Milwaukee Bucks: 107-113
  • Utah Jazz - Chicago Bulls: 110-80