• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "Als je kan overwinteren, mag je nooit twijfelen"

  "Competitie, beker of Europa League? Ik kan niet kiezen."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Competitie, beker of Europa League? Ik kan niet kiezen."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Zulte Waregem heeft na een zege tegen Vitesse nog een kans om te overwinteren in Europa. Dan heeft het wel een goed resultaat nodig op het veld van Nice. "De komende weken wachten ons veel uitdagingen. Elke match is belangrijk", vertelt trainer Francky Dury.

  Zulte Waregem beleeft in de competitie geen fijne periode. Na een 3 op 21 wachten nu matchen tegen Club Brugge en AA Gent, met tussendoor nog een bekerduel, ook al tegen Club Brugge. Maar toch wil Francky Dury de Europa League niet opofferen.

  "We zullen morgen spelen met de beste spelers die voorhanden zijn. Met Derijck, Olayinka en Kaya zijn er drie bepalende spelers niet bij, maar ik heb een kern met 26 spelers. Dit is dus een kans voor andere, frissere spelers om hun kwaliteiten te tonen. We willen voluit gaan."

  "Natuurlijk wachten ons de komende weken veel uitdagingen, maar dat is opwindend. Ik kan en wil niet kiezen. We willen de play-offs halen, maar het wordt een spannende en moeilijke strijd want er staan veel ploegen te drummen. In de beker willen we voorbij Club Brugge en de Europa League speel je maar een keer om de drie jaar."

  "Elke match is voor ons belangrijk. Als we hier morgen onderuit gaan, dan neem je dat mee naar de competitie. Maar we kunnen ook veel vertrouwen opdoen en dat kan het gevoel in de groep veranderen. Bovendien willen we de laatste groepsmatch tegen Lazio interessant houden. Als je de kans hebt om te overwinteren, dan mag je nooit twijfelen."

  Er zijn zo'n 1.000 supporters naar Frankrijk afgezakt om Essevee aan te moedigen. "Ik wil hun weekendje aan de Côte d'Azur niet verpesten. Ik hoop dat we vroeg op voorsprong kunnen komen en die bonus dan met hand en tand, met mentaliteit en met een goede organisatie, kunnen verdedigen. Als we dan in de problemen komen, kunnen we laten zien dat we er voetballend kunnen uitkomen. Voor dat scenario wil ik tekenen."

  Video player inladen ...

  De Pauw: "We mogen Nice geen vertrouwen geven"

  Nill De Pauw speelde twee jaar in de Franse competitie bij Guingamp. "Het is leuk om hier nog eens te zijn. Nice beleeft een moeilijker seizoen dan de voorbije jaren. Misschien stonden ze toen iets te hoog, maar nu staan ze ook niet op de juiste plaats. Het is een ploeg die goed kan voetballen."

  "We mogen Nice geen vertrouwen geven, want zij zitten net als ons in een moeilijke periode. Hoe langer het 0-0 blijft, hoe beter voor ons. Ik denk dat we kansen zullen krijgen. We mogen zelf gewoon niet te snel een doelpunt slikken."

  "Ze spelen soms arrogant en willen er voetballend uitkomen, daar kunnen we van profiteren. Zelf missen we een paar belangrijke pionnen, maar andere jongens kunnen zich nu tonen. Ik heb er vertrouwen in."

  Video player inladen ...