• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Red Flames spelen niet langer in mannenshirts: "Deze zitten perfect"

  De Red Flames spelen vanaf 2018 in hun eigen truitje.

  Tessa Wullaert en co hebben eindelijk hun eigen truitjes gekregen. Vanaf 2018 zullen ze te bewonderen zijn in hun nieuwe shirts. "Dit is een erkenning voor onze prestaties."

  "Een mooie beloning voor de goede prestaties"

  Goed nieuws voor de Red Flames. Vanaf 2018 zullen ze niet meer in de shirts van hun mannelijke collega's moeten spelen. "Ze krijgen nu een eigen vrouwenmodel van het retro WK-shirt", meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

  Voordien speelden de Belgische voetbalvrouwen in hetzelfde tenue als de Rode Duivels. "Het is wel leuk dat we nu een eigen vrouwenmodel hebben en dat we een truitje kunnen dragen dat wat beter past", reageert Davina Philtjens.

  "Ik herinner me de tijden nog goed dat ik een large truitje van de mannen moest dragen. En ik ben al niet zo'n groot meisje."

  "Ik zie dit toch wel als een erkenning voor onze prestaties. Afgelopen zomer hebben we op ons allereerste EK toch wel laten zien tot wat deze ploeg in staat is. Het vrouwenmodel van het Belgische truitje is daarvoor een mooie beloning."

  Ook sterspeelster Tessa Wullaert is bijzonder tevreden met het nieuwe truitje. "Op het veld was ik altijd de eerste speelster die het shortje van het mannentenue zo hoog mogelijk oprolde om er toch wat vrouwelijker uit te zien. Ook de shirts zijn nu een stukje korter en iets meer gecentreerd, die zitten perfect", legt de aanvaller van Wolfsburg uit. 

  Aan automatismen werken tijdens herfststage en oefenmatchen

  De Red Flames zijn deze week op herfststage in het Belgian Football Center in Tubeke om zich voor te bereiden op het verdere verloop van de WK-kwalificatiecampagne.

  Op donderdag 23 en zaterdag 25 november oefenen ze in 2 niet-officiële oefeninterlands tegen Rusland. "Op die manier kunnen we automatismen kweken, tactisch een aantal zaken bijsturen of meisjes met minder speeltijd toch een kans geven om zich in de kijker te spelen", zegt Philtjens.

  De Red Flames staan met 9 op 9 gedeeld aan de leiding in hun kwalificatiepoule voor het WK van 2019 in Frankrijk. Op de volgende speeldag, begin april, ontvangen de Belgen Portugal.

  "We gaan er niet van uit dat de kwalificatie een evidentie wordt", zegt Wullaert. "We mogen zeker blij zijn met de 9 op 9, maar we hebben tegen Portugal en Roemenië zwaar moeten knokken voor de zege."