• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Beachvolleyballers: "Tokio wordt niet makkelijk, topteams kennen ons nu al"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dries Koekelkoren en Tom Van Walle maakten ook deel uit van het Belgische team op olympische stage in Lanzarote. Sporza sprak de beachvolleyballers en peilde naar de ambities van het duo.

  "Op alle fronten stap vooruit gezet"

  Dries Koekelkoren en Tom Van Walle grepen in 2016 nog nipt naast een olympisch ticket, maar maakten dit jaar wel indruk met een vierde plek op het EK en een plaats in de 1/8e finales op het WK. "We hebben op alle fronten een stap vooruit gezet. Tactisch, technisch en zeker ook mentaal", vertelt Koekelkoren.

  "Vroeger startten we altijd in de kwalificaties en speelden we maar af en toe tegen een topteam. Nu hebben we ons genesteld in de top en spelen we bijna wekelijks tegen de wereldtop. Zo is ook ons eigen niveau gestegen. We gaan nu beter om met de druk van die wedstrijden en hopelijk kunnen we die progressie nog een aantal jaar doortrekken."

  "Voltijdse coach is echte meerwaarde"

  Dries Koekelkoren en Tom Van Walle hebben sinds dit jaar ook een voltijdse coach. "Met de aanstelling van Michiel van der Kuip hebben we een extra stap vooruit kunnen zetten. We zijn gegroeid als team", weet Koekelkoren.

  Van Walle: "Het is voor ons enorm belangrijk dat we een voltijdse coach hebben. Dat hadden we echt nodig en gelukkig is de federatie daar in meegegaan. We voelen echt dat zijn komst van groot belang geweest is. Niet alleen op technisch en tactisch vlak, maar ook qua evaluaties. Dat hadden we vroeger niet."

  "Het is echt een meerwaarde dat hij erbij is", pikt Koekelkoren in. "Tom en ik zijn altijd samen, ik heb het voorbije jaar vaker met hem in een hotelkamer geslapen dan bij mijn eigen vrouw. Als je wint, gaat alles goed, maar als je verliest komen er wel eens spanningen. Ook daarvoor is Michiel belangrijk. We hebben nu geleerd dingen uit te praten. Er is nu een open communicatie en dat is nodig om de verstandhouding optimaal te houden."

  "Tokio is doel, maar het is niet evident"

  Voor een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen van Tokio moeten de Belgen in het voorjaar van 2020 in de top 16 staan van de uitgezuiverde wereldranglijst. Er gaan maximaal 2 teams per land naar de Spelen.

  "Tokio is ons grote doel, maar het zal ook geen afgang zijn als we er niet bij zijn. Het is echt niet zo makkelijk", zegt Tom Van Walle. "De andere teams beginnen ons te kennen en zo wordt het tactische plannetje steeds belangrijker. Je moet op de juiste moment pieken en soms heb je ook wat geluk nodig."

  Koekelkoren: "Vroeger waren de Olympische Spelen een gigantische droom. Nu is het realistisch geworden, maar het blijft absoluut niet evident. Het is voor ons wel een meerwaarde dat we goeie vrienden zijn, ook naast het veld. Dat helpt ons door moeilijke situaties. We kunnen blindelings op elkaar vertrouwen."

  "Favoriete Rode Duivel? Ik heb het wel voor Nainggolan"

  Video player inladen ...