• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Getoond dat Belgische ploegen wel plaats in CL hebben"

  Vanhaezebrouck zag goede en slechte zaken.

  Het was met gemengde gevoelens dat Hein Vanhaezebrouck na de match de pers te woord stond. Maar hij was ook kritisch voor de thuisfans. "Wat verwachten de supporters van Anderlecht eigenlijk van ons."

  Dat efficiëntie in de afwerking hét pijnpunt was tegen Bayern München was een open deur intrappen. Vanhaezebrouck begon met het positieve. "Ik heb veel gezien vandaag. We hebben stappen vooruit gezet en een goede prestatie langer volgehouden", zei de trainer van Anderlecht. "Dat had ik ook voorspeld."

  "Alleen is efficiëntie in de Champions League heel belangrijk. Daar heb ik ervaring mee. Je speelt tegen ploegen die geen drie kansen nodig hebben. Als je er zelf zoveel krijgt, dan moet je die afmaken. Dat was tegen PSG zo, dat was nu ook zo."

  "Vandaag hadden we zelf nog meer kansen dan tegen PSG. We hebben getoond dat de Belgische ploegen wel een plaats hebben in de Champions League. In tegenstelling tot wat vele beweren. Er is een verschil, maar geen drie klassen. Alleen moet je dat staven met punten."

  Het verschil met Celtic bedraagt wel nog altijd drie punten en in de Champions League tellen de onderlinge duels. Wil Anderlecht nog derde worden, dan zal het dus minstens drie keer moeten scoren in Schotland.

  "Voor die laatste wedstrijd is het jammer dat we geen punt pakken, want dan hadden we daar aan 0-1 voldoende voor de derde plaats. Nu moeten we met drie goals verschil winnen. Dat wordt moeilijk. Celtic is thuis heel sterk."

  "Na zo een eerste helft verwacht je dat het stadion ontploft"

  Hein Vanhaezebrouck keek niet alleen naar de prestatie van zijn ploeg. Hij was ook kritisch voor de supporters van Anderlecht. "Ik weet dat het publiek veeleisend is. Ik heb met hen een onderhoud gehad (net na zijn aanstelling)."

  "Maar toen ik van het veld kwam bij de rust was het wel stil, he. Na zo een eerste helft, tegen zo een team verwacht je dat het stadion ontploft."

  "Ik stel me de vraag: "Wat verwachten de mensen dan van ons eigenlijk?" Als je Bayern een helft wegblaast en zoveel kansen krijgt, dan zou het de groep deugd doen een beetje steun te krijgen."

  "Ik herinner me uit verleden (bij Gent) dat spelers met de ontgoocheling van gemiste kansen naar de kleedkamer gingen, maar wel een boest kregen van het publiek. Daardoor vonden ze de motivatie om te blijven gaan. Daar moeten we ook nog in evolueren. dat is werk voor de toekomst."